Ecobit AFAS Motor

 •  Gecertificeerde koppeling
Uw bedrijfsprocessen met AFAS en de Ecobit AFAS Motor verregaand automatiseren

Categorie

Applicatiebeheer

Productinformatie

Ga naar www.ecobit.nl

De Ecobit AFAS Motor is een populaire oplossing om uw bedrijfsprocessen verder te automatiseren. Handmatig werk in AFAS wordt overgenomen door de Ecobit AFAS Motor; processen met AFAS verlopen hierdoor nog sneller, efficiënter, zonder handmatige fouten en sluiten aan op automatiseringswensen van uw leveranciers en klanten.

Voordelen

 • Handmatig werk in AFAS automatiseren: bespaar tijd en voorkom handmatige fouten
 • Het onmogelijke binnen AFAS Profit toch mogelijk maken
 • Het onmogelijke binnen AFAS InSite toch mogelijk maken
 • Het onmogelijke binnen AFAS OutSite toch mogelijk maken

Mogelijkheden zijn onder anderen...

 • Gegevens worden automatisch uit uw AFAS omgeving gehaald, bewerkt en weer in uw AFAS omgeving ingelezen
 • Gegevens worden automatisch uit uw AFAS omgeving gehaald en als bestand via FTP verstuurd
 • Bestanden worden via FTP opgehaald en automatisch in uw AFAS omgeving ingelezen
 • Gegevens worden automatisch uit uw AFAS omgeving gehaald en als bestand in een Windows map weggeschreven
 • Bestanden worden uit een Windows map opgepikt en automatisch in uw AFAS omgeving ingelezen
 • Gegevens worden automatisch uit uw AFAS omgeving gehaald en per e-mail als bestand in de bijlage verstuurd

Voorbeelden bij bovenstaande mogelijkheden

 • Voor uitbetaling van declaraties wordt van elke nieuwe medewerker automatisch een inkooprelatie aangemaakt
 • Inkooporders of verkooporders worden automatisch als XML bestand verstuurd via FTP naar een specifieke leverancier of klant
 • Van een bepaalde klant worden CSV bestanden met orderregels opgehaald via FTP en automatisch AFAS ingelezen
 • Word documenten als bijlage bij een verzuimdossier worden uit AFAS gehaald en beveiligd (encrypted) opgeslagen in een Windows map
 • Foto's van projecten worden opgepikt uit een Windows map en als bijlage van een dossieritem opgeslagen bij het project in AFAS
 • Verkoopfacturen worden na journalisering elke dag automatisch als PDF gemaild naar bepaalde verkooprelaties

Oplossingen voor uw organisatie

De mogelijkheden van de Ecobit AFAS Motor zijn zeer uitgebreid, dat kunnen we niet allemaal opsommen op deze pagina. Voor uw situatie bekijken we uiteraard op welke wijze de Ecobit AFAS Motor moet worden ingesteld, zodat u een op maat gesneden oplossing heeft. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.

Ecobit AFAS Motor in de praktijk

Al vele organisaties, van middelgroot tot multinationals en in uiteenlopende branches, maken naar grote tevredenheid gebruik van de Ecobit AFAS Motor. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden hoe de oplossing wordt ingezet. De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos; neem contact met ons op om uw situatie en mogelijke bijbehorende oplossing te bespreken.

Conversie dossieritems

Dossieritems uit AFAS Profit (bijvoorbeeld Excel bestanden) worden opgehaald en omgezet naar een PDF formaat. De PDF wordt vervolgens weer in AFAS Profit opgeslagen als dossieritem.

Profit gebruikers aanmaken voor nieuwe medewerkers

De Ecobit AFAS Motor haalt de gegevens van nieuwe medewerkers op uit AFAS Profit en zorgt ervoor dat automatisch in Profit een bijbehorende gebruiker wordt aangemaakt.

Projecten aanmaken vanuit workflow

Op basis van de uitkomst van een workflow wordt een nieuw project aangemaakt. Voorbeeld: via OutSite wordt een subsidieaanvraag gedaan, welke de workflow ingaat ter goedkeuring. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd wordt door de Ecobit AFAS Motor een nieuw project aangemaakt. Het project krijgt automatisch de gegevens mee die bij de aanvraag zijn meegegeven, zoals de naam van de aanvrager, een verantwoordelijke en een begindatum. Ook wordt het dossieritem aan het project gekoppeld.

Projecten aanmaken voor nieuwe verkooprelaties

Op basis van een aantal criteria worden projecten aangemaakt voor nieuwe verkooprelaties. Dit kan per verkooprelatie één project zijn, maar ook meerdere projecten.

Updaten pakbon

Nieuwe pakbonnen worden gecontroleerd op regels met 0 bestelde artikelen en op regels met dezelfde items. De '0 regels' worden automatisch verwijderd en de regels met dezelfde items worden bij elkaar opgeteld, zodat één regel per uniek item in de pakbon aanwezig is. Daarnaast kunnen aan de hand van een aantal voorwaarden in de pakbon automatisch regels worden toegevoegd voor transportkosten.

Synchronisatie vrije velden

Dezelfde vrije velden bij een 'Contactpersoon' en een 'Persoon' in Profit worden automatisch gesynchroniseerd. Op deze manier kunnen de gegevens op één plek worden ingevoerd en gewijzigd en zijn ze op meerdere plekken (zowel bij 'Contactpersoon' als 'Persoon') aanwezig.

Reverse billing

Aan de hand van een inkoopfactuurregel wordt een inkoopfactuur PDF gemaakt met behulp van een rapportdefinitie, zodat u zelf kunt bepalen hoe de inkoopfactuur eruit komt te zien. De inkoopfactuur wordt als bijlage geplaatst bij de inkoopboeking.

Sales categorieën

Verkooprelaties worden automatisch beoordeeld en daarna opgedeeld in salescategorieën. Aan de hand van bepaalde waardes, zoals aantal gescoorde forecasts, aantal marketingdossieritems of aantal salesdossieritems wordt elke verkooprelatie in een bepaalde categorie geplaatst.

Declaratie boeken als inkoopfactuur

Een externe geeft via OutSite het bonnetje / de declaratie op met benodigde gegevens, die als dossieritem de workflow van Profit ingaat; wanneer de declaratie is goedgekeurd maakt de Ecobit AFAS motor hier een inkoopfactuur boeking van.

Ecobit AFAS Motor: de volgende stap in automatiseren met AFAS

De Ecobit AFAS Motor wordt continu uitgebreid met extra modules, die u er als klant gratis bij krijgt. Loopt u in AFAS Profit ergens tegenaan en wilt u weten of onze oplossing hulp kan bieden? Neem dan nu contact met ons op via of kijk voor meer informatie op onze website.

Over Ecobit Software

Wij zijn specialist in softwareoplossingen voor AFAS. Met meer dan 7 jaar ervaring, een groot netwerk aan partners en uiteraard onze samenwerking met AFAS staan wij voor kwaliteit en duurzaamheid. Onze klanten variëren van middelgrote organisaties tot multinationals en zijn actief in uiteenlopende sectoren.

Video