Gecertificeerde koppelingen

Wil je een koppeling laten certificeren en toe laten voegen aan het overzicht met standaardkoppelingen? Hier lees je hoe AFAS de certificering insteekt, wat je mag verwachten en wat wij verwachten.

Voordelen

 •  1 publicatie op partner.afas.nl/koppelingen (voor elke extra publicatie wordt € 60,- p/m extra gerekend)

 •  Omgeving met demodata op AFAS Accept met 1 gebruiker

 •  Publicatie op partner.afas.nl/koppelingen en help.afas.nl

 •  Gratis connector opleiding

 •  Ondersteuning bij het tot stand brengen van de koppeling

 •  Toestemming om ons merk en logo te gebruiken op jouw website

 

Kosten

Een gecertificeerde koppeling kost € 150,- per maand

Je bent verplicht om de applicatie waarmee de integratie wordt gemaakt te laten PEN testen door een externe specialist. Als je dit niet recent hebt gedaan wordt dit vereist.

 

Commerciele mogelijkheden

Het commerciële belang van integraties is voor AFAS beperkt. Vanuit het certificeringsproces is daarom alleen focus op de technische kwaliteit van de integratie.

Proces

Aanmeldingsfase


Hoe verloopt de aanmeldingsfase?

Klik onderaan deze pagina op de knop en vul het aanmeldformulier in. Hier vragen wij onder andere naar zaken als de toegevoegde waarde, ervaring en gezamenlijke klanten.

Intakegesprek

Nadat de aanvraag is ingestuurd neemt een Systemintegrator van AFAS contact met je op. Tijdens dit gesprek kunnen we elkaar leren kennen en kijken of er een match is om door te gaan. Wanneer dit het geval is dan wordt de aanvraag doorgezet naar Order en Planning om een offerte te laten maken.  

Bouwfase


Nadat de order is getekend komt de fase waar het echt gebeurt! De koppeling kan gebouwd gaan worden, waarna we deze officieel gaan maken. Als afronding willen we graag een functionele en technische demo krijgen. Je leest hier meer over in stap 3.

Doel van de bouwfase is een eindresultaat waar de gemeenschappelijke klant toegevoegde waarde uit ondervindt en zich geen zorgen over hoeft te maken. Hoe beter de koppeling, hoe makkelijker de implementatie. Loop je tijdens de ontwikkeling tegen een uitdaging aan? De Systemintegrators van AFAS staan voor je klaar om met je mee te denken.

Hoe ziet de bouwfase eruit?

 •  In gebruik nemen van de testomgeving
 •  Volgen van de cursus
 •  Bouwen / optimaliseren van de koppeling
 •  Documentatie rond koppeling beschrijven
 •  Demo plannen
 •  Demo geven

Volgen van een cursus
Omdat we het belangrijk vinden dat je alle kennis hebt van onze connectoren, ga je in deze fase de AFAS Connectorcursus volgen.

Afrondingsfase
 

Demo geven

Aan welke vereisten moet de demo voldoen?

 1. De koppeling moet werken in een testomgeving of klantomgeving
 2. Laten zien hoe de onboading van een nieuwe klant in jouw applicatie werkt. We willen graag een document of webpagina zien waar duidelijk wordt uitgelegd welke stappen nieuwe klanten moeten doorlopen
 3. Beantwoorden van vragen met betrekking tot veiligheid van de verbinding en software waar de verbinding heen loopt
 4. Uitleg waar de data voor wordt gebruikt en hoe deze (eventueel) opgeslagen wordt
 5. Heb je eigen GetConnectoren? Dan beoordelen wij die. Je kunt ze van tevoren exporteren en als .gcn bestand naar ons sturen.

Vermelding op de website

In de afgelopen periode heeft de software van jouw organisatie een gecertificeerde koppeling met AFAS gemaakt en heb jij een uitstekende demo gegeven. Nu is het tijd om onze samenwerking naar buiten toe kenbaar te maken. Dit regel jij zelf door middel van een publicatie. Die komt vanzelf beschikbaar in de partnerportal.

PENtest of Security Quickscan

Wanneer de koppeling akkoord is, moet de veiligheid van de koppeling getest worden. Vinden er al PENtesten plaats? Heel goed, dan volstaat het om de resultaten daarvan met ons te delen. Zo niet, dan verwachten we dat je de security laat vaststellen door bijvoorbeeld Computest voor een Security Quickscan.  Dat is een soort PENtest-Light, specifiek gericht op de koppeling met AFAS. Die moet je zelf betalen. De Security Quickscan of een vergelijkbare PEN test is verplicht voor iedere organisatie met een gecertificeerde AFAS koppeling die aangeboden wordt

Stap 1

Zorg ervoor dat je geregistreerd contactpersoon bent, zodat je op de site kan inloggen en jouw aanmelding kan insturen. 


Heb je al inloggegevens? Sla deze stap dan over en log direct in 🎈

Stap 2

Nadat je registratie voor deze site verwerkt is kan je jouw Koppeling registreren via onderstaande knop.